EiF@
Assalamualaikum/ Salam Sejahtera buat semua blogger (^_^)

Dah lama dah rasanya tidak bergiat aktif dalam blog eifa ni.. Rindu pula rasanya.. 
Disebabkan kerana sibuk dengan alam pekerjaan dan disebabkan tiada akses internet di rumah dan ditambah pula  dengan tiada idea yang bernas untuk diluahkan, maka eifa terus menyepikan diri. (huhu, jahatnyerrrr~)
Eifa minta maaf kepada semua blogwalker yang datang menjenguk blog eifa ni, sebab eifa tak sempat nak membalas kunjungan anda semua. InsyaAllah, ada masa panjang sikit nanti eifa balas ye..
(ni pun curi2 buka blog kat office, sebab bos takde..hihi..jahatnyerrrr~)

Nak ucap "Selamat Berpuasa", Ramadhan dah lepas.. Untuk siapa yang puasa ganti boleh la..hehe..
Nak ucap "Selamat Hari Raya" dan "Selamat Hari Merdeka/Malaysia" pun dah terlambat dah..
Yang ada akan datang ni, Deepavali .. So, Happy Deepavali eifa ucapkan kepada semua yang menyambutnya.. Rasanya semua orang pun sambut, sebab kita kan 1 Malaysia..betul tak? (^_^)

Tambahan pula, yang paling seronok pada mereka yang suka ber"shopping" la, sebab boleh kata hampir sepanjang tahun ada SALE! hehe.. Kalau Sogo, Jalan TAR / Masjid India itu penuh, mesti Sebab SALE la tu hoho..weeee ~(^o^)~

Apa pun, hargailah kenikmatan, kelebihan dan keharmonian yang kita ada di negara bertuah Malaysia ini. 
(melalut sudah, padahal tadi kata macam tak ada masa..kih kih kih...)
Ok la, papai.. Hope I have time to visit u all guys! Love ya!

3 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
Erm, kali ini eifa nak berbincang mengenai isu semasa yg sedang hangat diperkatakan sekarang ni..
 (isu semasa ke? hehe)

Isu mengenai "Penyimbah Asid Bersiri" .. bukan perogol mahupun pembunuh bersiri, bukan juga perut yg berisi.. (eh..eh, lari tajuk plak..hehe)




sumber: Google
 


Sampai sekarang semua orang tak tahu kenapa dan tujuan beliau ni buat macam tu. Macam2 anggapan yang orang buat, "hobi dia kot.." kata makcik Melah sebelah rumah..hehehe... Macam nak balas dendam kat kaum perempuan pun ada.. Mungkin sebab kecewa dengan perempuan, jadi dia buat la mcam tu... Mungkin juga sebab dia suka tengok orang lain sengsara....

"lelaki berkulit gelap, dan menaiki motosikal jenis Honda EX5 berwarna hitam" modus operandinya menyimbah asid kepada mangsa2 yang sedang berjalan/berjoging/menunggu bas/membuka tingkap kereta (terbaru).. 


Dah 23 mangsa yang terkena, semuanya perempuan.. Eifa juga perempuan, tentu eifa dan kawan2 lain pun takut juga... Mangsa terbaru kena sbb buka tingkap sekejap je, dah kena simbah.. Dulu ingat pejalan kaki je.. Lepas ni, nak bukak tingkap sikit pun dah tak berani la macam ni. Dah macam tak selamat, walhal kita dududk di negara Malaysia yg bebas & aman untuk kita ke mana sahaja.

Apa pun andaian kita semua, hanya dia dan Tuhan yg tahu.. Harapnya dia sedar akan perbuatan dia. Tak baik buat orang lain sengsara. Kita pun manusia juga, serupa..Ada kulit, hati & perasaan. Janganlah mudah ikutkan hati & perasaan. Bak kata pepatah.. "ikutkan mulsut, badan binasa, ikutkan hati, mati.." (maaf la kalau salah tulis pepatah ni ye..)

Diharapkan agar kita semua berwaspada dan lebih berhati2 semasa diluar mahupun di dalam rumah. Kata orang , "malang tidak berbau"..

Sekian..


2 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
Hehe..saje je buat tajuk kasi gempak... sebenarnya belum ada idea lagi sebab tiba2 je dapat online setelah sekian lama & tak prepare apa2 pun untuk post kat sini.. dah lama tak update my blog kesayangan ni..

Nanti ada idea eifa post k...

See u next time..da.. (^_^)
3 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
google

Dalam sungai ada buaya

jangan lupa darat pun ada

Kalau anda ingin berjaya

Taatlah kepada ibu dan bapa

google


Buah cempedak diluar pagar

masak sebiji di atas peti

Adat resam sebagai pelajar

Setiap semester mesti diuji

google


Mak Limah pergi ke pasar

Pergi membeli daging dan kailan

Jangan suka bercakap kasar

dibenci semua rakan dan taulan



google
Jangan Mandi sungai yang keruh

Bahayanya sudahlah pasti

Apa guna termenung jauh

Eloklah pergi menghibur hati





Budak budak makan cempedak

pakai pelita sumbunya malap

berkasih melarang tidak

tetapi jangan sampai tersilap


google


Nenek suka buah berangan

Dimakan bersama puttu mayam

Berhati-hati memilih pasangan

musang dah banyak berbulu ayam
0 comments | edit post
Reactions: 
EiF@


Test Test..

sumber: google

Bila cakap pasal test, semua orang jadi takut..makkkkkk toolongggg!!! bergetar lutut, jadi tensen..bila dah tensen, makan banyak, sebab otak dah serabut..huhu

makan banyak2..hohoho..
sumber: google

Kenapa tiba-tiba je cakap pasal test ni? Padahal eifa bukan student lagi..tapi sebab eifa sekarang 'under training' kat tempat kerja baru ni. Sepanjang 2 bulan 'training' kami diberi pelbagai test untuk uji kefahaman kami.. Maklumlah, dalam training pun kami dibayar, (gaji) sebab tu dia nak uji sejauh mana kita fokus dan berminat dalam kerja ni..

Ujian bertulis dah lepas 3.. Minggu depan ada pulak "Mock Call" (Call tipu2).. sebagai persediaan untuk jawab call yg betul, maka kami perlu diuji dulu sejauh mana kami mampu untuk menjawab dan mengawal situasi pelanggan.. Bergetar lutut, dada, tangan..semua2 la  (dah macam Parkinson plak..huhu).. Harap2 kami semua dapat buat yang terbaik.. insyaAllah..
sumber: google

 
p/s: sorry dah lama tak update blog ni, penat training..tapi eifa akan cuba update bila free & ada idea..hehe =p
0 comments | edit post
Reactions: 

1Malaysia.. Saya anak Malaysia (^_^)

Photobucket
There was an error in this gadget