EiF@
Salam 1 Malaysia buat semua blogger (^_^)

Hari ni eifa nak join 1 lagi Laucky Draw yang dianjurkan oleh Mrs. Atie Aizam..


Setelah sekian lama menyepi (kerana sibuk persiapan untuk temuduga) Eifa pun tak tahu nak buat entry apa dah sekarang, tiba2 je ternampak Lucky Draw ni, apa lagi..join la (^_^) Ada jugak entry yang nak dibuat..hehe

Hadiah? sangat best kepada mereka2 yang mempunyai Lappy (Laptop) , mesti suka sebab dhadiahnya laptop accessories (WOW!)

Syarat2 nak join Lucky Draw ni mudah saja..

1. Anda mesti seorang blogger


2. Anda mesti merupakan follower atieaizam.blogspot.com

3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia

4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam

5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw kat atas tu kat entry anda dan linkkan ke blog Mrs. Atie Aizam

6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga

7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry 1st Lucky Draw by Atie Aizam

8. Tag seorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda

Ok, eifa nak tag 2 orang kawan eifa

my lil sis Hyun Miera
 &
my cute fwen Ms Nexx

Tarikh tutup 30 November 2010.. banyak masa lagi, jom join! (^_^)




0 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
Wah! eifa sangat gembira sebab 1st time eifa dapat award dari kawan blogger (^_^)
Thanx to Ms Hafidzah Hafidz for this L.O.V.E AWARD...



trophy lawa

http://hafidzahhafidz.blogspot.com/
 
  
cantik kan kan? ha..korang nak jugak? boleh je.. banyak pilihan love award ni, korang boleh pilih je mana yang korang nak.. semua cantik2 (^_^)...caranya?... korang jadi follower cik Hafidzah Hafidz, then pilih la mana2 award yang korang nak.. (max 2) then bersempena dengan LOVE AWARD nih, korang jawab la soalan nie,
"Siapakah orang yang anda cintai/sayang dan mengapa?"..mesti bermula dengan ayat, 'Saya memang da lama jatuh cinta/sayang dengan..................sebab........................'
 
Ini ayat eifa
 
Saya memang da lama jatuh cinta & sayang dengan seorang jejaka @ my bf (nama dirahsiakan..jeng3..nak tau tunggu kad sampai..hehe) sebabnya dia...
  1. seorang yang sangat penyayang..
  2. sedap mata memandang dan sejuk hati melihatnya..
  3. menerima diriku ini seadanya.. (eifa ni dahla kuat berceloteh & membebel, dia sabar je..)
  4. suka bagi nasihat yang sangat berguna
  5. romantik juga..kui3..
  6. sporting..lalala~
  7. dan banyak la lagi..hehehe..
itu saja karangan yang eifa mampu bagi setakat ni.. dah lama tak buat karangan ni, so main ikut suka je.. (BM pun nasib la dapat 3B dalam SPM..hehe)

Last but not least, thanx again to Ms Hafidzah Hafidz for the award..Sorry sangat2 sebab lambat wat entry ni, sekarang  memang busy sikit.. (nak interview minggu depan, kecut perut ni..huhu~)
2 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
Dari Saidina Ali (kw),
 
Bermula yang Terlebih JAHAT bagi Lelaki tetapi Terlebih BAIK bagi Perempuan

  
1. Al-Bukhlu (kedekut)
  •    Suami kedekut - kedekut nak bagi nafkah, kedekut segala2nya sampai anak2 dan bini pun tak makan (kan tak elok tu)
  •    Isteri kedekut - bagus, selamat duit..maklum la perempuan ni kan boros sikit..pantang tengok SALE! =p
 
 ehsan: Google


2. Az-Zuhu (membesar2kan diri @ bongkak @ sombong)
  •    Suami sombong - taknak tidur rumah mertua, taknak bergaul dengan orang (kan jahat tu..)
  •    Isteri sombong - bagus sangat..bila dingorat dia tak layan..ala2 jual mahal gitu (kan Selamat..hehe)
ehsan: Google

  
3. Al-Jubnu (penakut)
  •     Suami penakut - hodoh sangat..g dapur takut, g toilet pun takut..adei!
  •     Isteri penakut - bagus! "taknak la pergi pasar malam, takut la abang.." ha, kan selamat tu.. =p
 
  

ehsan: Google

Wallahualam..

---> inipun eifa terdengar ceramah dari Ustaz Mohd Kazim Elias..sekadar ingin berkongsi dan mengingatkan diri sendiri...

p/s: Renung renungkan..& selamat beramal! (dipetik dari kata2 Prof Ezi Hj Ali.. =p ) *tetibe je*
12 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
Hai semua! Eifa baru je dapat ON blog hari ni.. tetibe je nampak kat shout box yang eifa ditagged lagi oleh my sis, Miera.. so, sebelum eifa g lunch, eifa jawab la dulu soalan2 dia yang boleh wat eifa kelemasan..blurp blurp blurp....hihi


1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korunk?

  • Family, kawan2 (benda ke tu?) hehe.. ok2, handphone, i/c (kang ingat pendatang plak..huhu), rumah & duit (untuk hidup maa...) & Al-Quran (sebagai pedoman hidup.. ^_^)


2. Benda yang terakhir beli pakai korang beli pakai duit sendiri?

  • Topup Maxis RM10 & beg R20 (hadiah untuk adik...)


3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?

  • Tempat: Dalam dewan, dekat dengan rumah mak (Cheras)
  • Tema: perkahwinan dalam taman...warna ungu + putih..


4. Adakah korang sedang bercinta?

  • Yup! (^_^)


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

  • Hingga hujung nyawa..insyaAllah


6. Novel/majalah/buku yang terakhir korang beli?

  • Remember Me? by Sophie Kinsella
&
  • Motivasi Menjadi Wanita Paling Bahagia oleh Dr. 'Aidh Abdullah Al-Qarni 
(dua2 tak habis baca lagi ni..)



7. Apa nama penuh korang?

  • Nazifah binti Najmi


8. Antara mak dengan ayah,mana korang lagi mesra?

  • Mak, sebab sporting n senang bercerita (like bff gitu.. =p)


9. Adakah korang basuh baju sendiri?

  • Yup..sebab eifa anak perempuan yang sulung, mestila tolong mak basuh kain (^_^)
(tapi kadang2 mak yang basuhkan kalau eifa bangun lambat..hehe)



10. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?

  • 15 April 1986, tahun lepas? sambut kat rumah..mak wat surprise party (^_^) hehe


11. Bagitau tiga perkara tentang orang yang tag korang?
  • Miera - cute, sweet, baik hati & suka membebel.. (hehe, jgn marah ea miera =p)


12. Lima blogger yang korang nak tag..

  • My fwen yang cute... Nexx
  • My new follower..sham
  • Nadia ..sebab bagi eifa ladyybug yg cute (^_^)
  • Ms Ezan - saya join contest hari raya beliau =p
  • Mr. Curly - bersempena dengan filem terbaru beliau...AYaK AYaK CiNTa..RoSSaK


2 comments | edit post
Reactions: 
EiF@

Salam & selamat sejahtera semua...

Hai, arini eifa berminat nak join 1 lagi contest yang terbaru..(dah lama tak join contest ni...)
yang dianjurkan oleh cik Ezan (empunya belog si gadis - cute blog dia..)
Tarikh tutup dia esok (10.10.2010) ..disebabkan eifa ni perempuan dan ada gambar pakai baju raya & bertudung...(syarat2 penyertaan ni) so eifa pun nak join la..hehe
Mana la tau, rezeki dapat duit raya (walaupun raya dah habis) (^_^)
pemenangnya akan dinilai dengan cara kita berhias di Hari Raya...
So, tengok la macam mana eifa berhias hari raya lepas..sederhana je, takde la pakai baju lip lap pon..
ok, check it out...
my pic 

model baju kurung traffic light? =p

Ha, ni ada 1 lagi gambar..tapi gambar ramai2 la.. (harap2 boleh diterima oleh juri..huhu)

eifa yang dalam kotak merah tu.. 

So, eifa hanya join suka2 je..Kalau ada rezeki, bersyukur sangat2 (^_^)
Mudah je join contest ni, asalkan tangan rajin je..hehe

Kepada pembaca semua, kalau anda perempuan, ada blog & ada gambar beraya (pakai tudung) mehla join cepat!

2 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
1.  Al-Ananah - Perempuan yang banyak keluh kesah 
     bagi apa pun tak cukup, asyik nak komplen je.... 
gambar hiasan: google

2.  Al-Mananah - Perempuan yang banyak mengungkit
    ha, yang ni korang semua mesti tau kan.. jenis yang suke mengungkit contohnye macam ni " siapa yang tolong   awak masa susah dulu? kalau bukan saya, awak dah lama....."

3. Al-Hunanah - Perempuan yang ingin kepada lelaki lain
    Dah ada suami, tapi dok sibuk nak kat lelaki lain..ala2 playgirl la ni..
gambar hiasan: google

4. Al-Hudakah - Perempuan yang gemarkan tiap2 sesuatu, dan memaksa suami dia buat
    yang ni pun tak perlu nak explain, korang semua mesti tau

5. Al - Bura'kah - Perempuan yang hari2 nya sibuk bersolek2 tanpa mempedulikan amalan2 yang lain
    ni perempuan yang sibuk dengan kecantikan, sampai terabai solat,rumahtangga dsb
gmbar hiasan: google

6. As - Salaqah - Perempuan yang banyak bercakap berleter pagi petang
    Mau sakit jugak telinga si suami ni dengar bini dia dok pot pet pot pet setiap hari.. punca2 suami cari lain jugak ni..huhu

gambar hiasan: google


.......Dalam Islam ada dinyatakan untuk memilih isteri/suami biarlah yang elok mukanya, yang baik rupanya, so tak perlu cari lain.
gambar hiasan: google

 Elok di sini - bukan bermaksud cantik, kerana cantik itu subjektif.. Cantik itu bila kita tengok wajah isteri/suami tenang jiwa...

Tapi, jangan berkahwin dengan perempuan cantik/suami hensem, tetapi agamanya takde..

Sesiapa yang nak rumahtangganya bagus - tak perlu cari yang cantik2, tapi agama ada.. kerana perempuan yang sederhana inilah yang sentiasa bersyukur dan suka anak yang ramai, bahagia rumahtangga.
gambar hiasan: google

(perempuan yang cantik ala2 model kan nak jaga body, so mana nak anak ramai2 ni..huhu)

=> Terdengar ceramah dari Ustaz Mohd Kazim Elias..sekadar ingin berkongsi dan mengingatkan diri sendiri...
Rujukan dari Kitab Muhimah (wallahualam)
   
2 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
Eifa telah di tagged oleh Ms. Nexx untuk menjawab soalan2 cepu cemas ni..makasih yer Nexx...
 So, check it out....

1. Name one person who made u laugh last night?

Nobody (tidur awal malam semalam)


2. What were u doing 1 hour ago?

having my dinner (nyum3)

3. What was da last thing you said out loud?

Ajin!! No!!!


 
4. Where's da next place you're going to?

erm..my bed (tidur la..ngantuk dah ni..ZzzzZzz)

5. What was da last thing u paid for?

Air 100 Plus & Roti Ikan Bilis (Lapar tunggu adik jemput kat LRT)

6. Where were u last nite?

My brother's house @ Ampang

7. What's da best ice-cream flavour?

Chocolate + Vanilla (nyum3)


8. Do u wanna cut your hair?

No at the moment (sayang la..huhu)


 
9. Do u love to 'melatah'?

Not "love" but sometimes its happened

10. If that so(melatah), what will u said out loud?

Ya Allah ya Tuhanku!


11. What does da last text-msg received say?

Abgpn tgh On9 gk ni


12. Will u get married in da future?

Off Course! (laju je jawab..hehe)


13. Do u chew on your straw?

Not my habit..
Tapi kalau bosan sangat gigit jugak la..hehe


14. Do u make-up your own words?
Nope..never!!

 
15. Is there anyone u like/love right now?

Yes..who? (secret ^_^)

16. Tag to other 5 bloggers/more

kembar saya - eifa (^_^)
nama yg ala2 eifa jugak - ifa
bro Loq yg macho (^_^) 
mr. aMing yg cool
kak Ummie Hanie - ibu mithali (^_^)


(p/s: kepada mereka2 yg di atas tu, kalau dah penah ditagged untuk soalan ni, saya minta maaf ye..sila abaikan..huhu)


7 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
(ini adalah sticky mode sehingga 4 Oktober 2010)
Sedang eifa berjalan-jalan (guna jari pun boleh..hehe) , tiba2 eifa dikejutkan oleh satu benda bulat yg nampak macam UFO..UFO ke???
Ooo tidaakkk!!
Saje je wat saspen...padahal ni sebenarnya HADIAH untuk LUCKY DRAW yang dianjurkan oleh TopsyTuvyMum



Menarik kan??/
Melihat pada hadiah ni je pun dah buat ramai blogger2 (especially perempuan) jadi gila dan angau (haha..sampai macam tu skali ye..) termasuklah eifa ni. Mana lah tau, kalau rezeki eifa, boleh lah guna kat rumah (kat rumah takde set pinggan mangkuk yg cantik macam ni  =.='' huk huk)

syarat2 penyertaannya senang je, boleh tengok sini or bace kat bawah;
  1. Anda adalah seorang blogger.
  2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)
  3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST di blog anda.
  4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry tuan rumah. 
  5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni (Sebelum Isnin depan 04/10/2010).
  6. Pemenang akan dipilih secara random oleh Mrs TopsyTurvyMum

 Mehla join ramai2..tak rugi pun kalau mencuba..kan kan ? (^_^)v
4 comments | edit post
Reactions: 
EiF@
Petang ni sebenarnya eifa tengah dok pulun baca tentang Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, esok sampai hari Isnin ni eifa ada fizikal test kat Kuala Kubu Bharu (2-4 Okt). Disebabkan nak prepare for this test la eifa dah kurang bukak blog kesayangan ni dan melawat kawan2 blogger. Maaf sangat2. InsyaAllah balik dari test minggu depan eifa akan balas kunjungan anda semua dan lawat kawan2 blogger yg lain..

Sesekali juz bukak skodeng2 jap, rindu kat blog ni. Eifa terasa nak tengok 1st GA yg eifa join dulu (yg ada gambar kereta comel warna merah tu), tak sangka!! Wah, Eifa Menang!!!.. GA ni dia wat macam cabutan bertuah la..dan yang uniknya dia pilih pemenang berdasarkan nama dia (Nur Nadia Farahida) dan beberapa tarikh penting untuk dia. Dan tak sangka eifa punya nama dalam list dia (no 22) terpilih bersempena dengan tarikh besday Husband Nadia (Mr.Afiq). Tak caya? meh tengok kat sini or kat bawah ni



Terima Kasih diucapkan kepada Nadia. Ini yang buat eifa semangat nak join GA lagi ni..hehe
Terasa gembira pulak nak pergi test esok (hilang la sikit stress, sbb nerves..huhu)
Alhamdulillah, rezeki (^_^)v

4 comments | edit post
Reactions: 

1Malaysia.. Saya anak Malaysia (^_^)

Photobucket
There was an error in this gadget