EiF@
Tersebutlah kisah, mengenai 3 teman tapi mesra yg baru aje mnjadi teman xsampai pon setahun..




Ifa (aku la tu..), Angah dan Jeff nama pggilan diberi.. (nama sebenar drahsiakan..hehe).. Pada mulanya malu2, sekarang muka x malu.. hahaha.. Kisah kami bermula dgn perkenalan d sebuah laman web sosial yg menjadi kegilaan ramai sekarang ni..apa lagi kalo bukan "muka buku" @ facebook.. Walaupun sbnrrnye kami ber3 ini pernah bertemu (dtg ke rumah..jumpa adik), namun dsebabkan masing2 takde rase nk bertegur sape, so bile jmpe wat2 x kenal jela.. mereka berdua ni kawan2 adik lelaki ak, dh kebetulan kan... Sampai la 1 masa d mana mereka ini telah dtakdirkan utk mnjadi kwnku..ceritanya bermula d suatu ptg yg indah...masa itu aku berada d rumah abg ak, sdg sibuk "memuka buku.." hehe.. Tiba2, jeng2.. terlihat 1 wajah yg aku xkenal dan adk laki ak pulak suggest ak utk "add" mamat ni..
"erm, x penah jmpe pon mamat ni..kwn adk kot..yela, kalo x, xkan adk ak soh add die ni.." kata ak dlm hati..
setelah membelek2 apa yg patut, ak pun menekan "add as a friend".. ak pelik sbnrnye, nape x kawan adk ak 2 je yg add ak sbg friend dia? tp bila d pk2 kan balik, mesti ak x approve dia nnti sbb ak x kenal n x penah jumpe die ni..ak ni agak cerewet dlm memilih kwn2 facebook ni..huhu~


Tak lame kemudian, die telah "approved" ak sbg kwn die..erm, leh la tgk2 pasal die ni..nak gak tgk kalo2 penah jmpe kat umah ke..tp rase mcm xpenah perasan je mamat ni..xpela..janji tau die ni kwn adk, ok la.. Setelah beberapa lame mnjadi kwn yg senyap sunyi tanpa khabar berita ni, tetiba ak dkejutkan dgn msg inbox dr beliau.. (Angah)..dari situ kami mula bertegur sape sbg sbg seorg kwn, dan berborak2 ape yg patut.. Akhirnye, kami ambil keputusan utk keluar bermain bowling same2..(tp xjadi main bowling..g karaoke plak..hehe).. Bukan berdua saje, tp bertiga..bersama dgn Jeff, yg merupakan kwn adkku juge @ kwn baik Angah ni..Jadi, tak la rase janggal sgt..huhu~ Lg ramai kwn lg bgus kan?

          Angah

  • umur: 25thn

  • besday: 20 Ogos 1985 (baru je lepas, tak bagi hadiah lg ni..)

  • juge digelar "mat bunga" oleh ak kerana jiwang.. (^^,)v

  • happy go lucky,cute, suke mengusik, agak "psycho", cool, baik hati dan menjaga persahabatan

  • minuman kegemaran: teh ais @ teh tarik

  • makanan kegemaran: daging salai masak lemak cili padi dan pape je mknn yg boleh dmakan.. (agaknye..hehe) kecuali tempoyak!

  • hobi: melepak, menyakat org & melayan perasaan..hihihi (memandai je.)
    Jeff

  • umur: 24 thn

  • Besday: 31 Ogos 1986 (Anak merdeka ooo.. Merdeka! hehe.. ni pun tak bagi hadiah lg ni..)

  • agak pemalu, happy go lucky, cute, suke juge mengusik, dan baik hati

  • minuman kegemaran: teh ais @ teh tarik juge..

  • mknn kegemaran: asam pedas.. hehe (memg favourite dia ni..)

  • hobi: merempit..hahaha..


Tp ak plg rapat ngan angah la, sbb die rajin berborak ngan ak ni..n agak "psycho" la..hehe.. Seorang yg sgt klaka, dan cute juge.. Jeff pemalu org nya..tp ak cube juge utk berborak dgnnya..sbb ak juge mau jd kwn die.. Ape yg ak suke dgn mereka ber2 ni, mereka baik..suke mmbahan org (usik2 je..) dan happy go lucky..slumber je.. memg happy la.. dh la aku memg xde kwn dkt ngan umah ni, so dpt plak kwn yg best mcm dorg ni, memg terbaik la..hehe.. Diorang 2 org ni memg byk persamaan, sbb 2 mereka ber2 kawan baik.. (^_^)



"teh tarik" @ "teh ais" memg kegemaran dorg ni..so, kalo dorg dtg umah..memg ak suke wat kan dorg ni teh tarik.. senang, jimat duit..dan leh lepak2 dpn umah bersama2 dgn adk2 ku..yela, kawanku, kwn adikku juge kan? tp kalo dh semuanya lelaki je, ak malu jugak la nk join, wpun depan rumah.. huhu..


Kali pertama keluar dgn mereka ni, ak dh pon kenal dgn mak dan adk2 angah ni.."ni membuktikan sy seorang yg jujur" kata Angah bila ak bercerita ttg hal itu kpdnya.. hehe, memg slumber la.. dan hari yg pertama itu juga mereka berdua turut kukenalkan kpd emakku..yelah, anak perempuan dia kan.. lgpun, apa salahnya kenalkan kwn baru kpd emak, barulah emak tahu dgn sape anak dia berkawan..dan senang juga utk ak bercerita @ mnta izin utk keluar..sbb dah kenal kan? (^_^)



Hari2ku sudah tidak bosan lg, sbb aku sudah ada teman utk ak bercerita.. Ak suka utk brkongsi ilmu dan perasaan dgn mereka ni..Walaupun usia perkenalan masih baru, namun wujud keserasian dan keselesaan dlm diriku.... Ak suka ambil berat pasal dorg ni, dan dorg pon same jugak.. "caring" la mksudnye.. sometimes we also like to share things together bcoz "sharing is caring" (^^,)v

Soalan yg plg Jeff suke tnye adalah mngenai menu masakan..kdg2 2 die yg bg cadangan nak masak pe, sbb ak ni dok umah je, so jd tggjwb ak utk msk lunch kt umah ni.. Angah plak sorg yg cool je, die nye soalan byk "psycho" hehe..sbb dia ni byk pengalaman, kdg2 ak suke utk mndengar ayat2 yg keluar dr mulut die ni..ade benarnye juga..wat ak buka mata dan mnda..  

Rasenye, mcm dh pnjg sgt dh ni..rasenye cukup dlu smpai d sini..cerita pasal teman ni memg xkan berakhir kan? so, pe pun..hope our friendship will remain..no matter what.. (^_^)v Love u all guys



edit post
Reactions: 
4 Responses
  1. nexx Says:

    berpinar-pinar mata ijau ku membaca nyer


  2. nexx Says:

    citer benar erk?


  3. EIFA Says:

    yup..tiada yg benar melainkan yg benar2 belaka.. hehe..dalam blog ni semua cite benar (^_^)


  4. waaa~ best nye dia..hehe..eifa pandai masak ea? bagus2..boleh jadik isteri mithali nih..girls mesti tau masak! ;)


1Malaysia.. Saya anak Malaysia (^_^)

Photobucket
There was an error in this gadget