EiF@
at 2:14 am on Tuesday, February 13, 2007
Assalamualaikum..
erm,baru lps hbs latihan menembak kt gurun…best gak coz dpt tembak senjata2 yg lebih mencabar + bahaya + canggih dr dlu…100_0413
hehe..walaupun ada byk cerita yg x best kt sana, kami (inter) ttp gumbira n thn mental mcm biase…kami dpt tmbak M203, GPMG, Claymomile( x tau la ejaan btul ke x)…ader gak rase sdh n takut ble kena marah ngan jurulatih tp itu sume 2 biase la…kami mmg banyak kena blaja.

100_0317 hari pertama (10/2/2007) kami di kem hobart,gurun, kedah….smpai2 jer kami terus g ke lapang sasar untuk menembak guna senjata M203… agak teruja perasaan kami time 2 dan ader gak perasaan bmbang coz salah seorg skuad kami dikejarkan ke hspitl coz terkena tebuan tanah..Alhamdulillah dia kini chat mcm biase…balik pd senjata td,M203 nie berat tau! tembak pun bukan kene kt target,ntah mane2 g nyer…g kt rumput smpai terbakar rmput tue sbb kami n cuaca yg panas terik…klaka gak…
hari kedua kami try plak Claynmomile…yg nie lg mencabar coz dier mcm bom…sakit2 jantung kami yg ader kt c2…walaupun dok jauh gak la…tp ble smpai time ak jer,xcukup claymomile 2, so kena la kongsi 3 org (ak+teng2+along)…asyik kena tegur jer coz lembab…ish3…100_0403_1

tgh hari plak kami mnmbak snjata GPMG…peluru berantai…yg nie kami kene pki ear plug coz bunyi dier..Fuh,sakit telinga!!kena bt by partner, dpt partner ngan faizal uyub..erm,bkn sakit telinga jer,tp sakit tgn gak coz peluru yg panas n kaki dia yg panas…melecur la ckit2…tp seronok gle…Komandan kami pon dtg try tembak….

last day kt gurun,xtau la best ke x, tp lebh kpd x best la coz kami yg kena clear tmpt tue, xdpt nk menmbak lorong hutan…xder rezeki kot…tp ader pngalaman yg xdpt ak lupakan,kene buang smpah …uish..malu gak la + busuk lg….tp tue sume kngn…huhu…hope x kena lg lps nie..100_0462
guys kami kena blk dlu coz diorg yg kena loading brg2…kesian kan…then kami plk(ladies) blk tgh hari (naik bas usm)..kami rasa bersyukur…ingatkan naik trak..tetiba kami rase kesian sgt kt guys kami…huhu…

then, ble dh smpai usm, kejer kami aper lg…mcm biase la,kemas brg2…susun n smpan, basuh dll…cuci senjata plg leceh sbb lama..tue la, menembak seronok jer, cuci malas!!
100_0507selepas mkn tgh hari, kami pon dibenarkan balik ke…mane2 jer la…
sbnrnyer byk nk citer tp xlarat nk tulis…so,tulis aper yg mampu jerla…
aper pon, byk bnda yg tersirat yg ak dpt dr lat kali ini…
walau aper pon yg berlaku, kami tpp SAAAYANG Jurulatih kami esp staf manaf, encik aziz,staf din dll….
c u later,bye!
edit post
Reactions: 
0 Responses

1Malaysia.. Saya anak Malaysia (^_^)

Photobucket
There was an error in this gadget