EiF@
eifa-najmi at 8:06 pm on Saturday, December 23, 2006

Erm, mcm menarik jer bunyinyer. tp realiti hanyer mereka yg terlibat je yg tau. Kalo nk citer aper aktiviti yg kitorg buat maser lathn tmptn n anual camp dulu 4 sure la x same cam pandu puteri, pengakap, bomba o polis…nie lebih mncbr dan menguji mental n fizikal…

kadang2 aku terfikir gak,mcm mane seorg pompuan mcm ak blh terjebak(cewah, ayat power!) dlm aktiviti yg x ayu lgsung nie? adakah aku nie mmg x ayu atau sajer nk buat2 x ayu? jawpnnye,aku sbnrnye suke aktiviti lasak n cube jd ladies yg elegant n mntap g2..(huhu, xde dlm plhn jawpn nmpknye..)

mase ak kt matrik,ak prnh dgr psl palapes nie.mcm PKBM…tp ble ak suarakn hasrat nk msk palapes,abg ak x bg…BUT mase ak dftr ky USM nie, d saat ak pon dh x minat nk msk coz abg xbg dlu, baru abg aku ye ye nk ak msk palapes…(hekeleh…) rase mcm terbakar gak la TP ble dgr alasan abg ak yg logik n bgs, ak pon ok jer…(alasannye; Pandai hargai maser n xde mase nak berpoye2…)

sejak mule msk dlu smpai skrg, x trkire byknyer ak pk nk DROP…knape ek? sbb ak rase mcm x mmpu. kwn ak yg x palapes suke ckp "x penat ke?"’, "1 unit jer setahun?"… kdg2 ak pk Palapes nie mcm 20 unit pon ader gak coz lathn slalu 20 jm smggu…(sabtu n ahad) Tp Alhamdulillah ak still stay kt Palapes… aku punyer alasan trsndiri…alasan yg berjaya mengukuhkan lg ak kt palapes..Jurulatih yg aku sayang sgt2 mcm ayah aku; staf Manaf, Staf Din, Encik Aziz dan sume jurulatih yg ader, pegawai sukarela prgkt kami; Letenan Muda Mukhwim, ajutan; Kapten Sabri dan kwn2 aku skuad "JENGKING HITAM". Walaupun kdg2 ade x puas hati, tp sbnrnye itu yg kukuhkan lg ikatan kami..biasa la, byk org, byk ragam.(pacat, gile2, happy go lucky..)…

aku suke nak citer yg jurulatih kitorg nie prnh kate, dia nk mrh tp slalu x jd kt kitorg…knape ye? ktrg rase sbb perangai kitorg yg slalu hepy n gle2 kot…

Knape ktrg pk cm2? sbb senior ktrg prnh ckp, diorg riso ngan prgkt kitorg nie, byk main dan ssh nk serius…hehe..mmg pon. tp ktrg main2 smbil buat keje, n time kene punishment so keje siap tau! itu sbnrnye petua utk xnak mental!…

uish, pnjg benor dh nie..cukuplah setakat nie dlu…nnti ble ak rase mcm xde kejer, ak post lg…k, adioss…fight oh, oh!




edit post
Reactions: 
0 Responses

1Malaysia.. Saya anak Malaysia (^_^)

Photobucket
There was an error in this gadget