EiF@


 at 7:34 pm on Saturday, August 23, 2008

Satu hari, sedang asyik aku berchatting, tetibe muncul 1 id dari fanbox,…"mr.X" .. dia bukanlah salah seorg dr fan aku, tp memandangkan dlm page ni kita boleh tahu siapa yg online, maka bolehla kita nk kaco org…hehe.. then, ak tertarik dgn msg yg diberi, dia ckp dia bz, nk keluar, so hope sgt kalo dpt smbg through email..he gave me his email.. so, aku pon anto la email kat dia..
Bermula dari situlah, hati kami bertaut..Hanya dalam email!! ak pon seakan tak percaya, tp itulah kenyatannya.. mmg ada org yg bertemu jodoh dlm dunia siber ni..Mybe, aku pon termasuk skali?? Ntahlah, jodoh pertemuan di tgn Tuhan.. ak selalu berpegang pada itu…
mula berkenalan pada 06/08/08, then, kami jadi kekasih pada 08/08/08.. kebetulan plak tarikh cantik.. Ak tak tahu kenapa, ak senang menerima dia dlm hidupku.. ak suka dgn cara dia proposed ngan aku..lain sgt2..dan sifat2 dia juga sungguh menyenangkan hatiku..That’s one of the reasons…. ramai yg mengatakan aku terlalu cepat percaya dan jatuh cinta..bg aku, aku selalu percaya pada takdir.. Mungkin, inilah takdir yg tertulis untukku..
Masa blaja dlu, ak selau diganggu oleh org2 yg tak ak kenal..salah no la, apa la..bla3..sampai ramai kwn2 kata, "ipah, aku rasa mmg kau akan bertemu jodoh macam ni kot"…aku hanya membalas kata2 kkwn2ku dgn senyuman..=p
erm, smbg blk pasal my bf..kami hanya bercinta menggunakan email.. yela, cinta antara benua..time tu dia kat states, keje.. 2-3 hari lg blk singapore…tp, x lama..2-3 hari b4 convo ak, die kene g US blk…ada prob kat sana.. wpun berat hati, tp ak kena la phm dia..dia ada ajak ak, ak pon main2 la ckp nk ikut,tp xdpt sbb convo..ak ingat dia g dlm 2-3 hari or 2-3 mggu je..rupe2nye, dia mk g sana 6 bln..huhu..sedey sgt2..bru je nk ajak dia dtg raya..huhu…tp, disebabkan ak ni hanya gf dia je, so ak hanya boleh sokong dia..support dia dr blkg..
after 1mggu lebih kami bercinta, pd 20/08/2008 dia melamar ak..(tarikh cantik lg..) serius katanya..ak pun soh la dia dtg merisik kalau dia betul2 serius..ikut adat.. dia dh bgtau family dia, n diorg stju nk dtg after dia blk nnti…kene tggu 6 bln lg la…
Now, aku rasa risau + bimbang + sedih sgt2…dia sdg sakit disana, aku pula jauh di sini.. 2-3 hari lps, dia ckp dia nak rest,sbb demam n muntah darah..time tu terkejut gle ak, yela, mesti la risau bgt..ak pun xkacau la dia berehat…then, esoknya, ak dikejutkan dgn berita yg dia tlh dimasukkan ke wad kerana pendarahan dlmn..yg ak terharu, dia soh kwn dia inform aku kalau ada pape berlaku kat dia..kwn dia kata, akan update pasal dia kat aku..esoknya (kelmarin), ak terkejut lg..huwaaaa…. dia koma!!! doktor kata darah dia bercmpur dgn racun..dia termakan ubat expired… ya Allah, xdpt nk ak gmbrkan perasaan ak time 2..yg plg ak terharu sgt2, kwn dia ckp dari dia pengsan smpai skrg, dia keep holding my picture…waktu 2 ak kat rmh, apa lg banjir la..Mak n adik2 aku semua tau..ak mmg xpernah sembunyi apa2 pun dr mak aku…
Off course la..ak xblh tdo..,ata smpai lebam2 menangis, ak hanya mampu berdoa dr sini..xmampu nk g ke sana..kalau di dlm malaysia juga, insyaAllah ak g lwt dia.. tp sbb jauh, terlalu byk prob utk ak ke sana..(xde duit sbnrnye..huhu)..
Alhamdulillah, ptg semalam kwn dia bgtau yg dia dh sedar..Syukur sgt2 ak…Doa kami dimakbulkan..doktor kata, he’s lucky sbb racun 2 hampir2 nk masuk dlm hati dia that can may cause to …….(phm2 sendiri la..xnak tulis..)..Dia bgn je, terus pggil nama aku…Ya Allah, kalaulah aku sada kat sna…namun, ak sedar..hanya doa yg mampu ak kirimkan agar dia cpt sembuh dan sht seperti biasa..I Love him very much..eventhough i haven’t see or ever dated him once, or even hear his voice..i know and i believe that this is fated…and i accepted all of His fate.. Because like i said before, Jodoh pertemuan di tgn Tuhan..namun, kita hanya merancang, Tuhan yg menentukan segala2nya..now, i’m waiting for his news through email 1/day…
Untuk Abg mie, percayalah, ifah hanya sayang dan setia pada abg seorang…ifah akan sentiasa berdoa dan seti menunggu abg di sini.. Mmg byk dugaan yg telah dan akan Allah beri, ifah akan cuba besabar dan tabah untuk menerima ujian ini dgn redha’…sbb ifah percaya, seandainya mmg abg tercipta untuk ifah, tiada apa yg dpt memisahkan kita..
I Love and Miss u so much!!!
edit post
Reactions: 
1 Response
  1. erm..kalo bace la ayat2 di atas 2..yela, ayat org bercinta kan.. tp sebenarnya...Allah lebih Mengetahui.. Erm..kita hanya merancang, Allah yg tentukan..so, ak redha' dgn ketentuan-Nya..

    Pasni, perlu lebih berhati2 ok.. Ingat, Allah sentiasa ada utk kita...


1Malaysia.. Saya anak Malaysia (^_^)

Photobucket
There was an error in this gadget