EiF@
Keje..ooo keje..di mana kau ye keje??

(pic google)

    Agak2 keje pe la yang sesuai buat aku ni ye? Malu plak dengan coursemate yg blaja same2 dulu.. walaupun ramai yang extend, tapi sekarang mereka yg lebih berkerjaya daripada aku ni..erm..

Kebanyakan kwn2 coursemate dapat keje yg memang dlm bidang yg kami belajar dulu. Lepas tu, yang paling aku jeles, dorang siap sambung master lagi sekarang ni.. huhu~ memang jeles la.. ada kwn sorang tu, siap nak sambung phD lg..adehhh...

Aku ni bukannya jeles yg tak baik tau, jeles yang baik..hehe.. aku nak bersaing dengan kawan2 aku tu, sebab tu sekarang aku sedang berusaha..Yang paling penting, aku kena dapatkan keje tetap dulu, lepas tu apply nak sambung Master plak, insyaAllah.. 
 (pic Google gak ni..)
 
    Bukan aku tak pernah keje sebelum ni, lepas habis blaja dulu, aku adalah antara yang bertuah dapat keje sebelum convocation.. Tapi sayangnya, rezeki aku kat company tu tak lama, maka aku pun bertukar keje...

Alhamdulillah, dapat keje lagi bagus dari dulu, keje tetap, gaji pun ok..tapi malangnya, disebabkan hal2 yang tak dapat nak dieelakkan, aku berhenti juga..memang jodoh tak lama dengan company tu jugak..


(google lagi da...)
  
Isi borang sana, g interview sini, semua tak boleh.. Jadi sekarang ni aku masih lagi berusaha untuk dapatkan job yg ok, yg tetap..boleh la aku tolong family aku, beli aset, dan yg paling penting dapat sambung belajar. Dari dulu lagi nak sambung, cuma keadaan tak mengizinkan. Maklum la, nak sambung blaja kos tinggi kan.. aku ni anak ke 2, so ramai lagi adik2 kat bawah yang nak kena tanggung..erm..

Sekarang ni, sementara menunggu dapat keje tetap, aku buat keje part time dulu.. erm..lepasni ada 2 upcoming interview utk 2 jawatan tetap dalam government..Alhamdulillah, dapat juga pergi interview.. Harap2, lepas la interview ni. Korang semua tolong doakan eifa lulus ye, tq (^_^)
edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. nexx Says:

    ala.. aku pun same.. camne nak interview jawatan gov tuh erk>


  2. EiF@ Says:

    hehe~ isi borang SPA kat laman web www.spa.gov.my
    tgok2 gak kat dalam paper.. sebab tak semua jawatan dlm gov boleh apply dlm SPA (^_^)


1Malaysia.. Saya anak Malaysia (^_^)

Photobucket
There was an error in this gadget